По думите му детето не си задава въпросите защо има мама и мама – те са заедно, защото се обичат, а не защото е важно как задоволяват сексуалния си нагон

Запознахте ли се с историята на Мравин – малката мравка, която търси своя нов дом, след като старият й е бил разрушен? По пътя верни спътници на Мравин са госпожица Бътерфлай и мис Бръмбарова – крилати дами, които живеят заедно. Появяват се и двама мъжки черни лебеди, които са заедно, защото се обичат. В приказната история родители разпознаха план по джендъризация на децата. За ползата и вредата от детските приказки за различните, в студиото на "Социална мрежа" по NOVA NEWS говори детският психолог Валентин Стоилов.

Според него сексуалността не може да се повлияе от пропагандата, а книжката е разкошна,  създава усещането за препрочитане на "Фердо Мравката" или "Приключенията на Лукчо".

"Опасенията за развращаване, похот и дремеща опасност в страницата на тази книга, са меко казано неоснователни. Функционално неграмотни са повечето критикуващи книжките. Не правят разлика между любов и сексуалност, става дума за приятелство, не за пошлост", обясни Стоилов

Той смята, че и във „В като Вагина“ не става дума за развращаване, а това е книжка, ориентирана към момичета на прага на пубертета.

Детска книжка с герои – еднополови двойки разбуни духовете в мрежата

По думите му детето не си задава въпросите защо има мама и мама – те са заедно, защото се обичат, а не защото е важно как задоволяват сексуалния си нагон. Това не е в тяхното съзнание, а в нашето.

"Натоварили сме тези неща с криворазбран морал. Приказката е метафора на реалността и е подходяща за обяснение на децата. Когато се даде прекален фокус, хората започват да се плашат, а това е безскрупулно манипулирано от някои", коментира психологът.

Според специалиста сексуалността на родителите няма отношение към тази на децата, същото се отнася и за пушенето. А за да скандализират родителите, някои деца се обявяват за хомосексуални.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.