Държавата ще заплаща на медиците по 10 лева за всяка поставена доза

Стартира записването на желаещи за ваксинация. Всички, които желаят да бъдат имунизирани срещу COVID-19, трябва да заявят това пред личните си лекари, съобщават от пресцентъра на БЛС.

Записването за безплатното и доброволно имунизиране може да бъде осъществено по телефона или при лично посещение при общопрактикуващия лекар. Списъците ще бъдат непрекъснато допълвани с актуална информация. Така медиците ще разполагат с данни, за да могат максимално адекватно и своевременно да информират и имунизират желаещите, когато ваксините бъдат доставени. 

Масовата ваксинация може да започне от края на февруари

Очакванията са до края на февруари да започне четвъртата фаза от Националния ваксинационен план, която е част от масовата ваксинация.

Държавата ще заплаща по 10 лева за поставянето на всяка доза от двустепенните ваксини срещу COVID-19. Финансовите параметри бяха договорени в края на миналата година. Парите ще се изплащат на личните лекари, работещите в Диагностично-консултативните центрове, лекарите в лечебните заведения, лекарите в изнесените и мобилните ваксинационни центрове, медиците в Регионалните здравни инспекции. Заплащането ще става след вписването на ваксинацията в електронен регистър.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.