Апартаменти или къщи се търсят най-често?

Ще има ли нов бум на сделките за имоти в Банско? В курорта отчитат, че въпреки коронакризата, или благодарение на нея, сделките за имотите се увеличават в последните месеци. Цените обаче също са по-високи, защото търсенето надвишава предлагането.

„Напоследък се търсят доста двустайни апартаменти. Интересът наистина е станал по-голям”, заяви брокерът Албена Гердова.

В момента най-активно имоти търсят българи, но в курорта забелязват и една любопитна тенденция – постепенното завръщане на англичаните, които след бума преди години, сега отново поглеждат към апартаментите в Банско.

Брокерите си обясняват повишения интерес към имотите с COVID  кризата. „Явно искат да се преместят в по-малък град”, смята  Албена Гердова.

Цените на апартаментите в зимния ни курорт се повишават, отчитат експертите.

„Повишиха се, тъй като предлагането е по-малко отколкото търсенето.Хората, които са си купили преди 5-6 години апартаменти,  явно не искат да ги продават”, каза още брокерът Албена Гердова.

След сделките много малко от купувачите отдават апартаментите си под наем. Масово хората използват жилищата, за да си осигурят спокоен и по-дълъг престой далеч от големия град.  

Темата за това какви имоти търсят хората коментира и Полина Стайкова, директор на агенция за недвижими имоти в ефира на “Събуди се”.  

“Хитът на 2020 г. бяха къщите с двор. Такива най-много се търсят около големите градове от семейства с деца”, поясни Стайкова. И допълни, че купувачите най-често търсят къщи, които нямат нужда от ремонт.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.