Асена Сербезова е обвинена във „всяване на паника”

Шефът на Българския фармацевтичен съюз Асена Сербезова отново се изправя пред съда. Тя е заплашена от глоба до 5 000 лв. заради това, че преди година в свои интервюта предупредила за евентуален недостиг на медикаменти за лечение на COVID-19.

Днес тя даде обяснение пред магистратите, в които цитира изследвания на Европейската агенция по лекарствата. Според тях големите фармацевтични компании сами са предупредили за подобен проблем.

Здравният министър на среща с Българския фармацевтичен съюз

„Недостигът на лекарства е едно нормално явление, ние всички го изпитваме като пациенти. Аз също съм пациент, така че не вярвам как може една информация, която е истинска, обективна, доказана и нормално явление, да всява фалшива тревога. Целта на тези интервюта по ирония на съдбата е по-добра организация на изпълнителната власт за превенция на тези проблеми и всъщност да всее успокоение”, заяви проф. Асена Сербезова, председател на Български фармацевтичен съюз.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.