Това съобщиха от Външното министерство

Външното министерство на Люксембург е изпратило нота до българското МВнР, с която уведомява, че българските граждани ще могат да гласуват на изборите за народни представители на 4 април 2021 г. при спазване на всички епидемиологични мерки, въведени в страната.

Определят се следните специфични условия:

•          Избирателните секции не могат да се отварят преди 6:00 ч. сутринта и трябва да бъдат освободени най-късно в 23:00 ч., предвид въведения вечерен час;

•          Носенето на предпазни лицеви маски е задължително;

•         В присъствието на 5 до 10 души задължително трябва да се спазва дистанция от 2 м;

•          В присъствието на 11 до 100 души трябва да бъдат осигурени места за сядане и да се спазва дистанция от 2 м;

•          При никакви обстоятелства не трябва да се допуска събиране на повече от 100 души

С оглед избягването на опашки пред избирателните секции се препоръчва да се определят предварително фиксирани часове за гласуване на отделните избиратели.

В нотата се посочва, че тези условия са определени въз основа на действащите към момента ограничителни мерки и подлежат на промяна при изменение на епидемичната обстановка.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.