Питейна вода е осигурена и за туристическия сезон

Край на кризата за питейна вода в Бургаско, обяви екоминистърът. Емил Димитров заяви, че питейна вода е осигурена на цялото Черноморие и място за притеснение няма, дори при силен туристически сезон.

Нанков: Българското Черноморие не е застрашено от водна криза

Министърът беше в Бургас, след като инспектира язовир „Камчия” и двата язовира – „Ахелой” и „Порой”, които трябва да бъдат присъединени към водопреносната мрежа. Проектите са изготвени, закупени са тръбите и са подготвени съоръженията. В момента обемът на язовир „Камчия” е над 170 милиона кубични метра.

„Черноморието - и Северното, и Южното, няма да имат проблеми тази година с водата, каквито и да било. Самият град Бургас ще получи още два язовира със система към тях. Цялата процедура ще си мине по закона за обществените поръчки, със съответните обявявания,търгове и т.н., защото имаме време, през което можем да си спазим пълната процедура”, заяви министър Димитров.

Екоминистърът: Всички язовири в страната са пълни

Екоминистърът потвърди, че няма да бъде кандидат за депутат.

„Дошъл съм тук, не да правя политика в полза на някой или във вреда на някой, а да кажа истината такава, каквато е в момента - имате достатъчно вода, няма опасност от криза, няма нужда да форсираме изпълнението на проектите, щото можем да ги направим по нормалния начин”, смята той.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.