Те са на възраст между 4 и 6 месеца

Десет бебета панди дебютираха пред публика във водещ резерват в Китай по случай предстоящото настъпване на Лунната Нова година, предаде Асошиейтед прес.

Бебе панда с виртуален дебют във Вашингтон (ВИДЕО)

Една от пандичките - очевидно свенлива, прикри лицето си с лапи при вида на събралите се хора. Друга, по-немирна, направи неуспешен опит да избяга от гледача си.

Представените пред публика бебета панди са на възраст между 4 и 6 месеца и всички са резултат от естествено чифтосване, според Китайския център за опазване и изследване на животните от вида Голяма панда в провинция Съчуан в югозападната част на страната.

Черно-белите пухкави топки се появиха на детска площадка в центъра, украсена с традиционната за китайската Лунна Нова година декорация.

Бебе панда, играещо с гледача си, се превърна в интернет сензация (ВИДЕО)

"Новородените бебета панди от клас 2020 година ви желаят щастлива Нова година и много късмет в Годината на Вола", извикаха гледачите с животинките на ръце, някои от които се опитваха да се измъкнат.

За пандичките бяха приготвени бамбукови кошници с лакомства, с изписан върху тях китайският символ "фу”, който означава късмет и благословия. Това напомня за китайската традиция възрастните да дават червени пликове с пари на децата по време на Лунната Нова година, за да им предадат добри пожелания и благословии.

Панда избяга от зоопарк в Копенхаген

Вместо пари, бебетата панди получиха лакомства. Някои от тях проявиха любопитство към кошниците, докато други се разсейваха от играчките и декорациите наблизо.

 

Към декември броят на бебета панди в света е 44, като повече от половината от тях са в Китай.

Китайската Лунна Нова година настъпва на 12 февруари.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.

Източник: БТА