Това стана възможно след мощна обществена подкрепа за бившия директор на болницата в Исперих

Иранският лекар д-р Абдулах Заргар получи българско гражданство. Това стана възможно след мощна обществена подкрепа за бившия директор на болницата в Исперих.  

Той беше отстранен след 10 години начело на лечебното заведение заради промени в закона и липсата на гражданство. 

Директорът на болницата в Исперих се сдоби с българско гражданство

След задействането на институциите вицепрезидентът Илияна Йотова подписа указа, с който доктор Заргар става български гражданин. 

"За мен е чест и отговорност да връча удостоверението на Заргар и то за заслуги в областта на здравеопазването", каза министърът на правосъдието Десислава Ахладова.

"За мен е гордост и чест да присъствам на днешната церемония", добави проф. Костадин Ангелов.

"Това за мен е чест и отговорност. Искам да благодаря на обществото и народа в цяла България. Аз съм обикалял половин свят преди да дойда в България, но такава чест никога не съм имал. Поведението ми трябва да е такова, че България никога да не се засрами от него", каза д-р Заргар.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.