Това е не само начин на разтоварване, но и начин на общуване

Изтощени от изолацията заради COVID-19 израелци, които търсят както начин за общуване, така и емоционално разтоварване, се включват в групи за крещене.

Рекордно масовата ваксинация допринесе малко за облекчаване на ограниченията заради пандемията. Изборите следващия месец са четвъртите за две години. Затова много израелци са неспокойни. Докато някои участват в демонстрации, други отиват сред природата и започват да крещят.

Храни срещу стрес (ГАЛЕРИЯ)

"Решихме да се срещнем, за да крещим заедно и да освободим лошата енергия" - обясни Мери Пиъри, която води група от десетина предимно възрастни съмишленици на разходка в портокалова градина в хълмиста местност. Всички те периодично започват да викат.
"Когато го правим групово, е като молитва . . . и може би Бог ще ни чуе и ще ни освободи от това Ковид проклятие".

Разходките в парка намаляват стреса след работа

Когато крещи, групата се нарежда като хор. Хората викат без маски. Минувачите ги заглеждат. Един от организаторите омаловажи риска за здравето, като каза, че всички участници или са преболедували COVID-19, или са ваксинирани.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БТА