Те обявиха партньорството си на съвместен брифинг

НФСБ и ВОЛЯ ще се явят заедно на парламентарните избори през април. Това обявиха лидерите Валери Симеонов и Веселин Марешки. Двамата подчертаха, че сближаването на позициите им е в името на обединението по време на криза. 

Точно пет дни бяха необходими на НФСБ да си намерят нов партньор на политическата сцена. След като в петък досегашният им съюзник – ВМРО, обяви, че иска да се яви сам на вота на 4 април, от партията на Валери Симеонов влязоха в нова коалиция. Този път с партията на Веселин Марешки – „Воля”.

 

 

На брифинг в парламента с всичките си депутати, Симеонов и Марешки обявиха, че имат общи цели и искат да участват в управлението на страната.

"Обявяваме създаването на патриотична коалиция "ВОЛЯ и НФСБ". Двете партии имаме много общи цели. Очакваме да получим подкрепа и да участваме в следващото управление", обяви на брифинг лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

"В моменти на криза държавата има нужда от обединение. Ще работим за равноправна конкурентна среда в бизнеса, облекчаване на админстративните тежести и режими и борбата с монополите и олигархичните зависимости", обяви председателят на НФСБ Валери Симеонов.

Безплатни лекарства за деца до 18-годишна възраст и лишаване от право на вот на рецидивистите са сред приоритетите на коалицията.

Темата продължава утре в сутрешния блок на NOVA - "Здравей, България". Гост е Валери Симеонов. А какви бяха взимоотношенията на Симеонов и Марешки преди коалицията - гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.