Предстои на заседанието на Областния кризисен щаб да бъдат предложени нови мерки

Огнища на COVID-19 в производствена фирма и две детски ясли  са регистрирани в Сливен през последното денонощие, съобщават от Областния кризисен щаб. Десет души от персонала на фирмата са дали положителни резултати, след направени бързи антигенни тестове. До момента заразените във там  са 16 души. Общо заразените за деня в областта са 57 души.   

В двете детски ясли са заболели двама служители и две медицински сестри. Четири други огнища са регистрирани в семейна среда. Положителен резултат с PCR-тест са дали медицинска сестра и лекар от болничната помощ. Д-р Даниела Калева от РЗИ призова болните да не крият хората, с които са били контактни. 

Предстои на заседанието на Областния кризисен щаб да бъдат предложени нови мерки за ограничаване разпространението на заразата. Към момента болните жители на областта са 436, от 43 населени места. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.