Коментират Емил Спахийски, Левон Хампарцумян и Ива Екимова

В четвъртък гостите на „Пресечна точка” – журналистът Емил Спахийски, банкерът Левон Хампарцумян и PR експертът Ива Екимова дискутираха по три теми.

Първата от тях бе свързана с очаквания нов пик на коронавируса.

„Дали ще дойде третата вълна, ще видим другата седмица. Това, което се случва в Западна Европа, се случва със закъснение и у нас. По света мерките са много строги. Ние не знаем какво е да излизаш от вкъщи само с смс. Българинът продължава да не вярва, че COVID-19 съществува”, заяви Емил Спахийски. 

След това гостите обсъдиха новината, че рекорден брой българи имат влог над 1 млн. лв.

„Стандартът на живот в София е като този в провинциалната част на Франция. Тази комунистическа мантра - за равенство в бедността, трябва да я преживеем. Българинът - богат или беден, спестява”, коментира Хампарцумян.

Преди дни стана ясно, че британската певица Рита Ора е снимала песен в България. На кадрите се вижда, че тя е облечена в българска народна носия. Това е третата тема, по която дискутираха гостите. 

„Много често различни звезди рекламират страната ни. Това е реклама за индустрията”, каза Ива Екимова. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.