Пожарникари вадят хора, затиснати в превозните средства

  Най-малко шестима души са загинали и много са ранени при верижна катастрофа със 130 автомобила в американския щат Тексас.  

Катастрофата е станала северно от град Форт Уорт в ранните сутрешни часове на оживена магистрала. 

Колите са пръснати в разстояние 800 метра, а в удара са участвали и камиони. 65 души са били откарани за лечение в местните болници. 

По първоначална информация, причина за произшествието е лед на пътното платно, но разследването все още е в начален етап. Съединените щати са обхванати от зимна буря и арктически въздух, които се очаква да продължат още няколко дни. 

В района на град Остин също в Тексас над 20 автомобила са се ударили верижно заради заледен път и един човек е пострадал. Предупреждения за снежни бури и заледяванията има отправени от Арканзас до Кентъки. В Кентъки и в Западна Вирджиния над 125 000 домакинства са без ток.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БТА