Защо институциите не знаят чие е съоръжението?

Последните поройни дъждове нанесоха сериозни щети на много от плажните ивици по Южното ни Черноморие. Сериозно пострадал е плажът в Крайморие, алармира концесионерът Николай Димитров. Южната част на ивицата е прорязана от канализацията за дъждовна вода, а тръбата, която би трябвало да я отвежда навътре в морето, е излязла върху пясъка. Оказва се, че  от общината и от ВиК дружеството не знаят на кого е съоръжението.

Кой строи на брега на Варненското езеро?

„След първите обилни дъждове на 11 януари тръбата беше разбита. Подадох сигнал на директора на ВиК-Бургас. Поиска ми снимки. След това имаше още обилни валежи. Всеки следващ дъжд отнася пясъка в морето. Над 1500 кубика пясък е отмит”, коментира Николай Димитров в ефира на „Здравей, България". И поясни че ще изпрати писмо до общината и областната администрация, за да може проблемът да бъде решен.  

 

 

Директорът на Дирекция „Водоснабдяването и канализацията“ заяви за NOVA, че нямат съоръжение и тръбата не е тяхна.

 Репортер: Цеца Алексова

Повече гледайте във видеото.

Протест в Созопол срещу изграждането на защитни диги на плажа

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.