За неделя е насрочен поредният протест

Руската полиция претърси офиси на сподвижници руския опозиционер Алексей Навални в навечерието на поредния масов протест, насрочен за утре, предаде БТА.

Екипът на Навални в град Челябинск, в Урал, публикува днес снимки в приложението Телеграм от претърсените помещения. По-рано полицията претърси и московски офис, свързан с Навални.

Навални каза на съдийката по делото му, че е избрана, защото е "най-безскрупулната"

Хора от цяла Русия са призовавани да излязат от домовете си утре вечерта, в Деня на Свети Валентин, и да вдигнат високо телефоните си с включени фенерчета в знак на солидарност с опозиционера. След като повече от 11 000 души бяха арестувани по време на демонстрации през последните седмици протестът с фенерчета се смята за по-безопасен за участниците, тъй като това не е забранено от властите.

Русия издаде заповед за арест на близък съюзник на Алексей Навални

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков неотдавна заяви, че властите нямат намерение да си играят на котка и мишка с участниците в неразрешени митинги, но ще преследват тези, които нарушават закона.

Преди две седмици Навални бе осъден на ефективна присъда от над две години затвор на процес, критикуван от Запада.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.