Изискана е цялата известна им информация по случая

Няколко спешни проверки след инцидента, при който 16-годишно момче загина след токов удар. То е изчаквало на светофар на булевард "Иван Гешов" в неделя, когато стъпило върху шахта и било разтърсено от високото напрежение. Здравният миинстър назначи оглед на мястото на трагедията. Експерти ще изготвят доклад до края на днешния ден. Проверка е назначена и от столичния кмет Йорданка Фандъкова.

СЛЕД ИНЦИДЕНТА В СОФИЯ: Разследват неправилно захранване на частен обект

Основната версия за трагедията е неправилно захранване към частен обект и оголен кабел.  

Още в деня на инцидента от електроразпределителното дружество заявиха, че не носят отговорност за трагичния инцидент.

Проверката, разпоредена от кмета Йорданка Фандъкова, има една основна задача: да проследи всички процедури, направени от район "Триадица" по отношение на преместваемите обекти на столичния бул. "Иван Гешов”.

А преминаващи граждани потвърдиха, че павилионите в района на инцидента са функциониращи и се захранват с ток.

Злополучният кабел достига обаче до павилион, който според район Триадица е на територията на многопрофилната болница „Иван Рилски“. От лечебното заведение заявиха за NOVA, че нямат общо и не носят отговорност за трагичния инцидент. А здравният министър настоя директорът на болницата д-р Антон Петков да му предостави цялата налична информация по случая.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.