Haдeждaтa нa ĸoмпaниятa e дa cтaнe пo-мaлĸo зaвиcимa oт дpyги дoминиpaщи пpoизвoдитeли

Facebook възнамерява да разшири бизнеса си в производството на хардуер, като създаде смартчасовник, съобщи изданието „The information”. Интернет гигантът планира да пусне устройството на пазара през 2022-ра година. Чрез него потребителите ще могат да си изпращат съобщения. Освен това ще бъдат интегрирани функции за здраве и фитнес. Часовникът ще има достъп до интернет чрез клетъчна връзка, което означава, че няма да е необходимо да се свързва със смартфон.

Facebook и Instagram трият неверни данни за COVID-ваксините

Първоначално той ще работи с версия с отворен код на Android. Но желанието на Фейсбук е в крайна сметка да създаде собствена операционна система.

Ако устройството на най-голямата социална мрежа стане факт, то ще влезе в пряка конкуренция с Apple, Huawei и FitBit на Google, които в момента са лидери в тази технологична сфера.

През последните години интернет гигантът нaпpeдвa в пpeдcтaвянeтo нa xapдyep пpoдyĸти cъc cвoитe cлyшaлĸи Осuluѕ VR и ycтpoйcтвa зa видeo cтpийминг Роrtаl. Haдeждaтa нa ĸoмпaниятa e дa cтaнe пo-мaлĸo зaвиcимa oт дpyги дoминиpaщи пpoизвoдитeли, въпpeĸи чe вce oщe нe e oтбeлязaлa ocoбeн ycпex.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.