Инцидентът станал в Деня на влюбените

Необяснима агресия на улицата. Мъж и бременната му приятелка бяха нападнати, докато се прибирали към дома си в неделя. Инцидентът станал в столичния квартал „Овча купел”.  Нападнал ги непознат мъж, по думите им - без никаква причина.

Атаката срещу Петър Вълчев и Миланка Иванова става вечерта на празника на влюбените. Докато се прибират към дома им, двойката е настигната от непознат мъж пред гостилница на булевард „Монтевидео”.

„Чух викове: „Ела тука, бе, ела тука” и видях непознатото лице, което се насочи към мен с юмруци. Опитах да осъществя визуален контакт с него, с надеждата, че ме е сбъркал с някого”, разказва потърпевшият Петър Вълчев.

ЗА ДВА ДНИ: Ограбиха двама ученици в София

Вместо извинение, мъжът получава удари в главата, и то пред очите на бременната му приятелка.

„Той стана още по-уверен и ме нападна с юмруци. Удари ме по скулата и при обръщането ми настрани ме удари и в тила. Аз се изправих, обърнах се към него и го попитах: „Кой си ти – да не си ме объркал с някого?” Той не отговори и се запъти към жена ми”, заяви Петър.

„Уплаших се първо за мъжа ми, защото имаха физически контакт. Слава Богу, до мен не достигна. Направи опит с жестове. Аз се скрих в съседен храст. Беше ме страх за собствената ми сигурност, а и за бебето ни. В петия месец съм бременна. Благодарна съм, че не се стигна до нещо по-сериозно”, сподели Миланка.

Съпругът й успява да заснеме нападателя с телефона си. Веднага след това потърпевшите отиват и подават жалба в Шесто районно управление. Там виждат други две жертви на същия нападател - непълнолетни момичета.

„И те са били нападнати с юмруци. Мъжът не е направил опит да ги ограби. Първо е нападнато едното момиче. Успяло е да избяга и да се обади на приятели. Другото момиче е било заплашено и е опитало да влезе в някакъв блок. Тогава агресивният мъж се нахвърлил върху младеж, който искал да помогне на момичето”, разказва Петър.

БРУТАЛНА АГРЕСИЯ: Група младежи пребиха мъж в Пловдив (ВИДЕО)

Докато жертвите дават показания, полицията успява да установи и задържи агресора. Следва втора среща лице в лице между него и потърпевшите в районното.

„Разпознахме го. Нищо не каза. Гледаше виновно. Не се извини”, споделя потърпевшият.

Според Петър и приятелката му действията на извършителя не са били под въздействието на алкохол или наркотици. 

„Според мен има някакви психически отклонения и му липсва лечение, някаква грижа”, заяви Миланка.

От СДВР потвърдиха пред NOVA за нападенията във вечерта на 14 февруари. Отказаха обаче да коментират психическото състояние на нападателя. Към момента той е в ареста. Образувано е досъдебно производство под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура и предстои да стане ясно ще бъде ли повдигнато обвинение срещу него.

 За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.