До дни ще станат ясни и кои ще са кандидат-депутатите от двете партии

В последния ден за подаване на документи в ЦИК за участие в изборите през април ГЕРБ обявиха, че ще се явят на вота в коалиция със СДС. До дни ще стане ясно и кои ще са кандидат-депутатите от двете структури. Списъците ще бъдат оповестени след седмица.

Министерският съвет обсъжда подготовката на изборите

Подписите внесоха председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, депутатът от ГЕРБ Тома Биков, лидерът на СДС Румен Христов и др. Подадени са 9 999 подписа.

 

 

"За годините, в които управляваме, доказахме, че имаме воля да градим България и да постигаме видими резултати. Доказахме, че можем да носим отговорност. Нашата рецепта за успех е "Работа, работа, работа". Това и обещаваме на избирателите. Заедно с коалиционните ни партньори от СДС имаме програма с ясни цели и приоритети", обясни д-р Даниела Дариткова.

Тя подчерта, че председателят на партията - премиерът Бойко Борисов, също ще бъде водач на листа. Като невъзможни партньори от коалицията ГЕРБ/СДС посочиха БСП и "Атака".

„Според социолозите се очертава ГЕРБ/СДС единствена дясна формация – категорично проевропейска, категорично пронатовска, която няма да допусне във властта отново прокремълската БСП и нейните сателити“, каза Румен Христов.

Списъкът с кандидат-депутатите на коалицията ще бъде готов до края на следващата седмица. От ГЕРБ не отговарят дали в него ще попаднат Ивайло Цветков – Нойзи и Любен Дилов – син.

Днес е последният ден за регистрация в Централната избирателна комисия! Точно в 17 часа изтича срокът за влизане в предизборната надпревара. 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.