Вчера опозицията от "БСП за България" настоя двамата да бъдат извикани във връзка с трагичния инцидент

Парламентът гласува "против" изслушването на министър-председателя Бойко Борисов и кмета на Столична община Йорданка Фандъкова във връзка с починалия от токов удар 16-годишен младеж на бул."Иван Гешов".

Вчера опозицията от "БСП за България" настоя двамата да бъдат изслушани във връзка с трагичния инцидент, при който 16-годишно момче загина от токов удар, стъпвайки на шахта в София. Предложението на левицата също бе подложено на гласуване, въпреки че не бе внесено писмено.

Скандал в парламента заради инцидента, при който дете загина от токов удар

Днес председателстващият заседанието Емил Христов подложи на повторно гласуване внесеното писмено предложение. "За" гласуваха 51 народни представители, "против" бяха 99, а седем гласуваха с въздържал се.

В програмата на депутатите за днес е второто четене на промените в Кодекса за социално осигуряване, както и вторите четения на измененията в Закона за управление на отпадъците, в Закона за чистотата на атмосферния въздух, както и промените в Закона за мерките срещу изпирането на пари.
 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.
Източник: БТА