Вижте историята на трима медици, спасили стотици хора, но паднали в жертва на болестта

Десетки са лекарите в България, загубили битката с безпощадния коронавирус. В „Незабравимите” авторът Ани Салич и операторът Росен Илиев разказват историята на трима ангели в бяло – семейство медици, което е спасило стотици хора, но е паднало в жертва на болестта. 

„Темата на NOVA”: "Доза Надежда"

В рамките на броени дни тримата лекари-спасители се превръщат в ангели, покосени от COVID19. За спомените, болката, надеждата и смисъла на живота тази неделя разказват близки и пациенти на едно незабравимо семейство.

На първа линия в борбата с вируса са и служителите в Спешна помощ. Медиците, които се намират в огнището на пандемията, ежедневно срещнат случаи на болни от COVID19. Самите те доскоро са водили битка със смъртта и коварния вирус, който отне живота на десетки лекари и учители. Медицинският персонал не стига, а пациентите страдат, когато лекар си отиде, но загубата е най-жестока за семействата и децата им.

Цялото предаване гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.