Проверки са показали, че апартаментът няма лиценз и разрешителни

Сигнал за незаконна частна детска ясла в София. Зрители на NOVA от квартал „Хиподрума” казват, че в апартамент в блока, в който живеят, всеки ден се водят и гледат деца. Живущите са подавали сигнали до Район „Красно село” и до Столичното РЗИ.

Проверките в края на миналата година са показали, че апартаментът няма лиценз и разрешителни да функционира като детска ясла. Въпреки това, там продължават да се гледат деца. 

„Това е родителски кооператив. По законите на Република България една такава гражданска инициатива, след като има учредителен акт, няма проблем”, каза собственикът на яслата.

 

 

„Цялата тази драма продължава от края на 2019 г. Със съседите сме пуснали преписки до РЗИ, Район „Красно село”, както и в НАП. Това нещо функционира оттогава”, каза Цвети Седлоева.

Според съседите таксата, която се заплаща месечно, за гледане на дете до обяд е около 400 лв., ако услугата е за цял ден - над 500 лева.

Отговорите на жалбите на живущите в блока от РЗИ и Район „Красно село” е, че мястото не може да работи като детска ясла.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.