Близките на журналиста чуха за пръв път разказа за случилото се

Делото за смъртта на Милен Цветков тръгна по същество. На заседание днес Софийският градски съд разпитва свидетели по делото срещу Кристиан Николов. Той е обвинен за умишлено причиняване на произшествие, вледствие на което е настъпила смърт.

Оставиха в ареста обвинения за катастрофата с Милен Цветков

Милен Цветков загина навръх Великден миналата година, след като колата му, спряла на червен светофар, беше ударена от джипа на Николов със скорост от близо 100 км/ч.

Освен шофирайки с превишена скорост, 22-годишният мъж е бил зад волана под влиянието на три различни вида наркотични вещества. Николов е в ареста от почти година.

„Отговорно заявявам, че няма да се укрия или да извърша друго престъпление. Аз съм млад човек, чиито живот е минал в учение и никога не съм се занимавал с престъпления. Искам да изкажа моите искрени съболезнования към близките и семейството на Милен Цветков. Не мога да си представя какво им е, когато се връщат към случилото се”, заяви Николов пред съда.

Десет месеца след смъртта на Милен Цветков неговите близки за пръв път чуха подробности за катастрофата, при която загина журналистът.

Пред Темида днес обяснения даде годеницата на Николов - Симона Цанкова. Тя каза, че всичко започнало ден по-рано, когато на импровизиран купон отпразнувала рождения си ден.

Старт на делото за смъртта на Милен Цветков, обвиняемият остава задържан (ВИДЕО)

В показанията си Цанкова твърди, че през цялата вечер Кристиан Николов се е разхождал с чаша водка, но не знае колко е изпил. Малко преди да си легнат - около 4 ч., Николов ѝ казал, че е изпил един шот.

В къщата имало и наргиле, но не и дрога. Кристиан, твърди Цанкова, водел изключително здравословен начин на живот. Имал много критично отношение към наркотиците.

На следващия ден, по обед, Кристиан, Симона и техният приятел Георги Иванов излезли на разходка. За целта взели джипа на майката на обвиняемия, защото той бил най-накрая на алеята за коли и ключовете били оставени в къщата на Кристиан.

Снимка: БТА

След като тръгнали на разходка, в колата Симона седнала отзад, по диагонал на шофьора. По време на пътуването чела упътването на колонките за музика, които Кристиан ѝ подарил за рождения ден. Не е имала видимост към предното стъкло и не могла да наблюдава посоката на движение и скоростта.

Изведнъж чула вик от Георги и последвала катастрофата. Джипът им продължил да се движи още малко по инерция, след което се ударил в ограда. От удара, вратите били заяли и с помощта на притекли се хора успели да излязат. Веднага след това Георги си тръгнал, спомни си Симона пред съда.

Софийският градски съд заседава по делото за катастрофата с Милен Цветков

Отново по нейни показания, Кристиан се опитал да помогне на пострадалия Милен Цветков като му направил изкуствено дишане.

 

 

Георги Иванов, който е син на депутата Лъчезар Иванов, не се яви в съдебната зала. Оказа се, че отдавна не живеел на адреса, на който била изпратена призовката за делото. Според адвоката му момчето от години живее в Италия и предвид пандемията не е ясно кога ще се върне в България.

 

 

Съдът остави за постоянно в ареста обвинения за смъртта на Милен Цветков

Обвиненият за катастрофата с Милен Цветков: Ще съдействам в процеса

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.