Част от тях вече са подредени, а други още се доизясняват

Крайният срок за обявяване на листите на партиите изтича на 2 март. Някои от тях вече са подредени, а други още се доизясняват. Кои са последните имена, които привлякоха вниманието – обобщава Ванина Недкова.

Списъците с кандидати за депутати по места на ГЕРБ вече са подредени, но предстои финалното им одобрение. Вече е ясно, че в тях и този път ще е името на бившия конституционен съдия Георги Марков - заради обаждане от  премиера, за което разказа в профила си във Facebook. Борисов му е казал, че има нужда от него в листите и "понеже приятел в нужда се познава" - се съгласил.

Отстранена от партията на Слави Трифонов става водач на листа от ГЕРБ

Росица Кирова пък се очаква да поведе листата на ГЕРБ във Видин. Преди това, тя беше координатор на партията на Слави Трифонов в града, но се раздели с поста след като се повози в премиерския джип и се снима как пие кафе с Борисов.

С готови водачи на листи вече е партията на Цветан Цветанов – „Републиканци за България“. Бившият втори в ГЕРБ остава верен на многомандатните райони, в които е бил водач и на предишните избори – Велико Търново и Благоевград. Разликата този път е, че ще търси подкрепа не за ГЕРБ, а за собствената си партия. 

За водачи на листи са издигнати и други познати лица от ГЕРБ, като освен напусналия днес депутат, в листите е и Джема Грозданова.

Боян Чуков напуска БСП

Докато някои искат да намерят място в листата на партията си, други решават да си тръгнат от нея. Боян Чуков обяви, че напуска БСП и ръководните позиции в софийската структура на партията. Причината е, че иска да бъде депутат от гражданската квота на ВМРО. Водачите на листи от партията на Красимир Каракачанов ще бъдат официално обявени утре.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.