Купуването е възможно с мобилен телефон чрез сайта на Центъра за градска мобилност

От днес в градския транспорт в София  може да се пътува с електронен билет. Купуването е възможно с мобилен телефон чрез сайта на Центъра за градска мобилност. 

Електронните билети са дълго чакана промяна за столичния градски транспорт. Нуждата от тях обаче се усети значително през последната година, тъй като заради пандемията шофьорите спряха да продават билети. И така всеки може да попадне в ситуация да няма възможност да се сдобие с превозeн документ на момента. 

ОКОНЧАТЕЛНО: Близо 2 млрд. лв. е бюджетът на Столичната община за 2021 г.

Сега вече, когато сме на спирката на градския транспорт и няма откъде да си закупим билетче, то може да го направим много лесно, чрез телефона, си само в рамките на една минута. 

Това става чрез сайта https://sofia.mpass.bg/bg/

Билетът е под формата на QR-код в телефона. Той се валидира на апаратите в градския транспорт.

Гласуват промени в Закона за атмосферния въздух

Важно уточнение е, че билетът е валиден само в деня на закупуване, след това автоматично изчезва от профила. 

Цената остава непроменена - 1.60.

Поетапно до  май месец се очаква да заработят и другите услуги в електронната система за таксуване. Сред тях възможност за заплащане с безконтактни карти и удобството да зареждате картата си за градския транспорт директно през сайта на Центъра за градска мобилност. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.