Икономистът Кузман Илиев и актрисата Ернестина Шинова влизат в гражданската квота на партията

„Споделям много от вижданията на ВМРО. Аз съм по-консервативен човек и се надявам, че това все още не е престъпление. Андрей също е близък с тези хора. Мястото в листата си го пожелах аз. Смятам, че изборите ще бъдат честни и ако това е моят път – хората ще ми го покажат”. Това заяви в ефира на "Здравей, България" актрисата Ернестина Шинова.

Тя добавя, че е много благодарна за отношението на хората към нея.

„Политическата платформа на ВМРО ми приляга. Македонците имат право да се определят като каквото пожелаят, но български знамена не трябва да се горят. Подкрепям и факта, че ВМРО се пребори да има допълнителни възнаграждения за всички деца”, добави още актрисата.

„Не мисля, че ГЕРБ са толкова щедри, че да има донорство към листите на ВМРО. Това съвсем не е така”, каза Кузман Илиев и добави, че поканата от ВМРО идва заради неговото мнение по определени политики в десния политически спектър.

Ернестина Шинова заяви, че не е доволна от направеното за хората на изкуството по време на пандемията. По нейните думи би могло да се направи много повече, но не трябвало да се забравя и фактът, че каквото и да се свърши то никога не би било достатъчно.

„Средната работна заплата не се определя по административен път. Вдигането на минималната такава е изключително опасно нещо. Това е една забрана за наемане на хора. Това може да се окаже причина за безработица”, добави Илиев.

Целия разговор гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.