Образуваха се километрични опашки

Гръцките медицински власти започнаха да правят бързи тестове за COVID-19 на всички влизащи в страната шофьори на товарни автомобили. Тестването се извършва на  ГКПП „Кулата-Промахон” и предизвика хаос и сериозно забавяне.

„Чакаме над 6 часа. Това е безобразие. Стоим тук без пари”, коментира един от шофьорите.

 

Много от тях се оплакаха, че се бавят с товарите. Тестовете на границата са безплатни. Ако някой шофьор даде положителен резултат, той трябва да паркира камиона и да изчака работодателят му да изпрати друг шофьор, който да вкара камиона в Гърция. Засега обаче такъв случай няма. А шофьорите уверяват, че щом са тръгнали на дълъг път, значи са в добро здраве.

 

 

По информация на NOVA снощният „зелен коридор” на границата, който позволи на шофьорите да преминават без тест, е бил заради свършилата смяна на гръцкия медицински екип. 

„Вчера вечерта няма зараза, сутринта има”, недоволстват шофьорите.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.