Втората новост е създаването на групи

Twitter обяви две големи промени в начина си на работа. Първата е, че потребителите ще могат да печелят пари от публикациите си, като взимат такси от своите последователи. Втората новост е създаването на групи. Първата услуга се казва Super Follows. Чрез нея потребителите на Twitter ще могат да създават допълнително съдържание, което да е достъпно само за последователите им, които платят за него.

Това могат да са много неща - собствен бюлетин, затворена група, виртуална значка или достъп до допълнителни туитове и публикации. Twitter дава за пример месечна такса от пет долара на месец, която дава достъп до няколко от тези възможности едновременно. Според социалната мрежа така потребителите могат да създават общности и да получават пари от своите фенове директно.

Messenger се срина в целия свят

Очаква се компанията да взима дял от плащанията, но не е уточнено дали това ще е така и колко. Другата новост в Communities. Това е функция за създаване на групи в Twitter, които да са съсредоточени в различни сфери, теми и интереси. Те ще са подобни на групите във Facebook. Очаква се официално компанията да представи новите си функции пред анализатори и инвеститори, но все още не е ясно кога ще стане това.  

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.