Разказва Габриела Стефанова, която преди месеци заменя работата в офиса с тази в дома

Какво е да замениш офиса с работа от вкъщи? Повишават ли се разходите за бита или пък точно обратното?  Тази седмица в „Събуди се” показваме какви са плюсовете и минусите на работата от вкъщи, от първо лице. 

Преди няколко месеца Габриела Стефанова заменя работата в офиса с тази в дома. Тя не е типичен пример за хоумофис, защото поема по един ден от седмицата дежурство в информационния център, в който работи. Въпреки това животът й се е променил, разходите – също.

Идва ли краят на 8-часовия работен ден?

„Сметките ми са долу-горе такива, каквито бяха и преди това. Може би сметката за вода е нараснала, тъй като съм на парно. Като включа радиаторите, не ги изключвам въобще, независимо дали съм вкъщи или не съм”, казва тя. И допълва: „Когато си навън винаги хапваш нещо по-скъпо или пък сядаш в заведение, докато сега вкъщи човек си приготвя някакви неща. Струва ми се, че излиза по-евтино”.

За работата в дома на Габриела е осигурена техника от работодателя. Използва служебен компютър, но това е всичко и не натоварва работодателя с допълнителни разходи.

Казва,че най-много й липсва движението и срещите с приятели, но оценява и положителната страна на хоумофиса. Работата й е свързана с четене, писане, подготовка на презентации и отговори на въпроси на граждани и бизнеса.

НОВОТО "НОРМАЛНО": Разликите между работата в офис и тази вкъщи

„Когато си сам вкъщи, можеш да се концентрираш и да работиш много по-успешно, защото в офиса винаги идват хора, някои се обаждат по телефона.  От друга страна обаче, това непрекъснато да си вкъщи те затормозява, отпускаш се”, казва още Габриела.

Още по темата гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.