Коментар на Иван Велков и Мария Лазова

 Промениха ли се заплатите по време на пандемията? Говорят Иван Велков, член на УС на БСК  и Мария Лазова, мениджър бизнес развитие в компания за човешки ресурс 

“Работата от вкъщи не е новина. Редица компании бяха започнали да използват този модел и преди коронавируса. Възможностите, които съвременните технологии дават, рязко скъсиха границата между работа в офиса и тази у дома. Това не важи за всички работодатели. Най-тежко пострадалите сектори бяха свързани с обслужването на хора”, обясни в студиото на “Събуди се” Велков. 

Какви са плюсовете и минусите на работата от вкъщи

“Нямаме наблюдения работодатели да са намалили заплатите или бонусите. Някои от тях предприемат редица мерки, за да подпомогнат работниците си като поемане на разходите, които са възникнали заради хоум офисът. Също така предоставят средства за закупуване на оборудване за работа от вкъщи”, каза Мария Лазова. 

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.