Те имат право да работят от 6 до 23 часа при капацитет от 50 процента

Проверките за спазването на мерките в заведенията продължават и днес.

От 1 март ресторанти и кафенета отново отвориха врати за клиенти след дълга пауза. Те имат право да работят от 6 до 23 часа при капацитет от 50 процента. На една маса могат да сядат максимум шестима души, а персоналът задължително трябва да е с маски.

С отварянето на заведенията екипите на РЗИ и Агенцията по храните тръгнаха на проверки, за да се установи дали мерките се спазват. Резултати от инспекциите се очаква да бъдат оповестени днес.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.