Момичетата са участвали в импровизиран купон

Тежък инцидент с ученички в Благоевград! Алкохолно парти по време на онлайн обучение. В резултат 13-годишно момиче от Благоевград е в тежко състояние, след като е употребило спиртни напитки по време, в което е трябвало да бъде дистанционно в час.  Детето е интубирано и е транспортирано към Токсикологията на „Пирогов”.

Лечението му е назначено от токсиколог, заявиха от лечебното заведение за NOVA. Другото дете след промивки в болницата в Благоевград е освободено за домашно лечение. Сигналът на телефон 112 бил подаден от майката на едното от момичетата.

 

 

Според информация от Регионалния инспекторат по образование двете момичета учат в различни училища. В първия час, който се провежда онлайн, те са присъствали. Отсъствали за втория час, но се появили за следващия, в който отказали да правят тест. След това момичетата изчезват от онлайн уроците. По-късно станало ясно, че те са откарани в Спешна помощ след натравяне с алкохол.

От РИО заявиха, че за часовете, в които са отсъствали, момичетата имат отсъствия . Предстоят допълнителни проверки, които да разберат какво точно се е случило. От полицията заявиха, че няма информация пълнолетен човек да е давал алкохол на момичетата, затова случаят не е криминален.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.