До 18 март трябва да бъде завършен ремонтът на тунел „Витиня”

Премиерът Бойко Борисов подари сакото си на един от работниците на магистрала „Хемус”. Това се случи на продължила няколко часа инспекция на пътния обект, излчвана във Facebook. 

Строителят директно заяви на премиера, че харесва сакото му. Последва бърза реакция на Борисов, който каза: „Направо го свалям и ти го давам. Ако ти стане”. 

След жеста се чуха възгласи „Браво, Бойко”. Премиерът получи и ръкопляскания от събралите се работници.

 

 

По-рано през деня Борисов обяви, че до 18 март трябва да бъде завършен ремонтът на тунел „Витиня”. Заедно с него на инспекцията за пръв път от месеци публично се появи и бившият вътрешен министър Младен Маринов, който сега е част от листите на ГЕРБ.

 

 

Борисов посочи, че се работи по най-съвременни методи. Премиерът отчете, че тунел „Витиня” не е ремонтиран от близо 30 години и се е намирал в много лошо състояние. Затова са били предприети спешни мерки.

„Докато другите говорят - ние работа, работа и работа. За радост, тя е видима”, похвали се министър-председателят.

Борисов от Перник: Опозицията да пие най-хубавата вода (ВИДЕО)

Според Борисов на 3 март българите могат да бъдат горди с със строителите, инженерите и проектантите.

„Строим огромни и мащабни съоръжения. На Трети март българите могат да са горди с нашите строители, инженери, проектанти. Това, което сме построили, ще остане и хората години наред ще се движат по магистрала „Хемус“, подчерта той. 

Премиерът направи оглед на трасето между Боаза и пресичането с пътя Плевен - Ловеч, което е с дължина от 51,5 км и е обособено в три участъка. Борисов изтъкна, че същевременно активно продължа изграждането на всички важни инфраструктурни проекти като магистралите „Струма“, „Хемус, „Европа“, както и пътищата в Северозападна България.

На място беше и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той информира премиера, че в първия от трите участъка - между п.в. „Боаза“ до п.в. „Дерманци“, който е и с дължина над 15 км, вече се полагат асфалтовите пластове.

„Вижда се изключителен напредък. Много скоро по трасето, което сме строили две години, хората ще минават за две минути и ще се любуват на природата“, подчерта Борисов.

Вторият участък е от края на п. в. „Дерманци“ до връзката с път ІІІ-3005 Радювене – Катунец и е с дължина 19,2 км. Там се извършват земни и пътни работи, дейности по отводнителните съоръжения, работи се по големите мостови съоръжения, в т.ч. изпълнение на пилоти, на елементи от долното строене на мостовете.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.