Той отговори на критиките на президента

Премиерът Бойко Борисов отговори на критиките на президента относно провеждането на тържества по случай националния празник. 

„Лесно е да коментираш свободата, но трябва и да се свърши доста работа. По-свободни надали са били българите някога. Днес за пореден път някои искат да изопачат истината, че е забранено да се празнува. Тържества по време на пандемия никой не прави”, заяви премиерът, опровергавайки думите, че е забранено на българските граждани да се изкачат на историческия връх. 

 

 

Министър-председателят отбеляза факта, че тези, които коментират, са там, където искат. 

„Никой не им е забранил и ги е спрял. Просто такива лъжци, такива манипулатори. Затова аз обичам да показваме – това е българинът, работещ и правещ сам своята история”, добави Борисов.

Премиерът посочи, че Шипка е издигнат за почит, не за омраза и днешният национален празник е ден за обединение, а не за политиканстване.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.