Бившите съперници на терена са от една гражданска квота

Една от изненадите на вота! Две футболни легенди се оказаха в една листа.  Бившият футболист на ЦСКА Христо Марашлиев и бившия му съперник на терена  Емил Велев - Кокала  са част от гражданската квота на БСП. Пред „Здравей,България” те споделиха, че ги обединяват идеите и общата кауза.

Коя партия с кой номер в бюлетината ще се яви на вота? (ВИДЕО)

„Обадиха ми се от ръководството на БСП. Много бързо приех идеята, тъй като видях социалната им програма, която е само за хората. Впечатли ме това, че искат да направят много промени - преизчисляване на пенсиите, облекчаване на млади семейства за второ и трето дете, болниците да не са търговски дружества”, разказа Емил Велев.

„Представляваме значителна част от българското общество, припознали са в нас хора, чиито идеи можем да представим. Избрах БСП заради платформата им, насочена към младите хора. Държавата абдикира от училищния спорт. Младите хора в най-ранна възраст нямат възможност да избират какво да спортуват. Ако вляза в парламента ще задам въпроса защо това не работи. Относно ЦСКА също има много въпроси”, обясни Христо Марашлиев.

ЛИДЕРСКИ СБЛЪСЪЦИ: Партиите обявиха водачите на листите си

От левицата са дали уверение, че ще се търси решение за въпросите, които спортистите са задали. Легендите са убедени, че могат да дадат предложения как да бъдат решени някои от поставените проблеми. За тях е важно да се действа експертно, а не политически. Те застават зад идеята и Нинова да стане премиер на страната. Определят я като уравновесен и премерен човек.

„Спортът го няма в училищата. Едно време имаше състезания между училищата. Откриха се зали на много нелепи места. Трябва една координация и самите деца се заразяват. Когато едно дете види, че друго е по-развито от него, то ще иска да го настигне. Трябва да минем през аматьорския спорт, за да стигнем до високото равнище. Но целият спорт загива”, смята Велев.

Кои са лекарите в листите на партиите за предстоящите избори

„Хвърлят се едни пари за спорт, но те не са ефективни. Затова българският спорт страда, нямам успехи в почти всички нива, защото я няма основата. Там, където хората трябва да палят огъня и желанието да спортуват, това липсва”, допълни Марашлиев.

Футболистите споделиха, че помежду им винаги е имало уважение заради кариерата им на терена.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.