Операцията ще се проведе на територията на цялата страна

“Пътна полиция” започва нова акция. Тя ще се проведе на територията на цялата страна от днес до неделя. Контролните органи ще следят за превишена скорост, отнемане на предимството на пешеходците и дали те пресичат на указаните места. Това обяви на брифинг главен инспектор Николай Крушарски от Главна дирекция "Национална полиция".

 

Всички технически средства за контрол на скоростта, с които разполагат от КАТ, ще бъдат включени в акцията. Предвидени са и допълнителни екипи в малките населени места.  

“Предходната операция беше насочена към шофьорите, които са се качили зад волана под въздействието на алкохол или наркотици. Проверени са над 37 000 души, установени са над 11 000 нарушения. Хванатите пияни зад волана са 166, а дрогираните - 64", поясни Крушарски.

През февруари у нас са станали 310 тежки катастрофи, като при 102 от тях са участвали пешеходци. 

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.