Тя се помещава в един от елитните квартали на града

Модерна нарколаборатория разкриха полицията и прокуратурата в град Шипка. Тя е била скрита в къща, собственост на 32-годишен мъж от Казанлък. Оборудването е било последна дума на технологията за отглеждане на канабис.

Разкриха високотехнологична лаборатория за марихуана (СНИМКИ+ВИДЕО)

Къщата, където се помещава нарколабораторията, се намира в края на града. След сигнал, полицията провежда акция, при която задържа собственика на имота. При извършено претърсване са били открити около 600 броя растения канабис, с различна височина и съцветия. 

„На място е установен 32-годишен мъж, който е криминално проявен, неосъждан и който е полагал грижи и отглеждал растенията”, коментира директорът на ОДМВР - Стара Загора ст. комисар Стоян Стоянов.

На практика, цялата къща е превърната в цех за производство на марихуана. Вътре в нея са изградени пет стаи, където са открити растенията.

„Лабораторията  е доста високотехнологична, оборудвана е със съответните инсталации с отоплителна, овлажнителна система и вентилатори. Стените са облицовани с фолио, за да отразяват светлината. Технологията е наистина съвременна”, обясни окръжният прокурор Дичо Атанасов.

Хората в Шипка споделиха, че не познават собственика на имота. Не общувал с никого.

„Нямаме информация други лица да са участвали в тази дейност, така че не можем да говорим за група”, уточни Атанасов.

 

 

Собственикът на имота е задържан. За притежание и отглеждане на наркотични вещества може да получи обвинения за до 11 години лишаване от свобода.

Репортер: Георги Манев