Под нея имало и „ферма“ за криптовалута

Разкриха високотехнологична лаборатория за отглеждане и обработка на марихуана. Това е станало при полицейска акция на служители на ОД на МВР – Пазарджик, преминала под наблюдението на Окръжна прокуратура – Пазарджик и надзора на Апелативна прокуратура – Пловдив. 

Задържаха над 400 кг хероин от Дубай във Варненско (ВИДЕО+СНИМКИ)

При полицейската акция на първия етаж на сградата е била открита „ферма“ с устройства за добив на криптовалута, а впоследствие и  таен вход, замаскиран като врата – закачалка, който водел към таванското помещение. Там е била намерена изключително добре оборудвана в технологично отношение наркооранжерия за отглеждане на канабис и последваща обработка на вече готовия продукт.

Обособени били помещения за пикиране на разсада, за отглеждане на растения в начален етап и в напреднал етап на развитие. Всичко било оборудвано със системи за контрол на температурата, влажността на въздуха, осветление, платформи за сушене, течни торове, саксии и инструменти за обработка. Общото количество на откритите растения в начален и напреднал стадии на развитие е близо 1 200 броя. В една от стаите са намерени чували с общо 32 кг суха листна маса от глави и съцветия, които били подготвени за дистрибуция.

За срок от 24 часа по Закона за МВР е задържан Д.К., на 24 г. Установено е, че той е управител на фирмата, която е наемател на помещенията в базата. Според разследващите изградената „ферма“ за добив на криптовалута е служила като параван за истинската дейност, свързана с отглеждане и обработка на наркотичните вещества. 

По случая в Окръжна прокуратура – Пазарджик е образувано досъдебно производство за държане на наркотични вещества с цел разпространение и производство, както и за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа.  Д.К. ще бъде привлечен като обвиняем и задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Съдят трима, скрили дрога в кашони с ананас и лайм

В Twitter главният прокурор Иван Гешев определи акцията като „пореден успех в противодействието на производството и разпространението на наркотици”.

Действията по разследването продължават.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си