За проекта са похарчени почти 11 милиона лева

След близо 3 години и похарчени почти 11 милиона лева- ремонтът на „Западния парк” в София приключи.

„Обектът е напълно готов. Площта, която беше обект на реконструкция, е неговата представителна част на площ от 530 декара”, заяви ландшафтният архитект  Димитър Данчев, директор на „Зелени системи” , Столична община.

Основният вход за влизане в парка остава при булевард „Сливница”. Другият вариант да се стигне до парка е през друг вход, но за да стане това обаче, хората трябва да минават през влаковите релси.  А това, оказва се, е проблем за много от хората. Особено за майките с колички.

Катастрофа до Южния парк, образува се задръстване (СНИМКИ)

 „Не ми се струва редно… Особено при дъжд – има реки, има кал и силно се надяваме да го ремонтират, но явно не е включен в плана. Това е единственият вариант и за кв. „Гевгелийски”, и за „Западен парк”, посочва Ивелина Митева, която е майка на две деца.

„Предвиден е вход, който е подлез между парковата част и квартал „Гевгелийски”, но този проект трябва да бъде реализиран от НКЖИ , тъй като те са собственици”, твърди архитект Данчев.

Когато снегът се топи и е дъждовно хората забелязват и още нещо.

СРЕЩУ ЗАМЪРСЯВАНЕТО НА ВЪЗДУХА: Общините въвеждат зони с ниски емисии

„Не е разчистено, не знам дали не би било редно да бъдат почистени поне леко алеите, защото е трудно да се минава с деца на този етап, но ще видим лятото, ще му се радваме.”, посочва Жени Карастоянова, майка на две деца

„Поради гаранционните условия и невъвеждането в експлоатация на обекта, поддържащата фирма не влиза да направи това нещо, тъй като може да наруши условията между стопанина и изпълнителя на обекта”, заяви архитект Данчев.

В парка вече има и осветление. Нещо, което посетителите не помнят да е имало някога. Над 110 камери вече следят за инциденти и престъпления.