Лондон също прилага масово препарата срещу COVID-19

Властите в големите държави в Европа заявиха, че няма да спрат употребата на ваксината на AstraZeneca. Германия, Франция и Испания обявиха, че не виждат причина да налагат ограничение и ваксинацията с този препарат продължава. Позицията им беше предизвикана от решението на Австрия, Норвегия, Дания, Исландия и още няколко държави да спрат употребата на ваксината. Те искат да проверят публикациите, че препаратът може да предизвиква тромби. Освен германците и французите, Великобритания също прилага ваксината масово. От официален Лондон твърдят, че няма никакви данни за недостатъци на препарата.

Евроагенцията по лекарствата одобри четвърта ваксина срещу COVID-19

"Към момента продължаваме да ваксинираме с AstraZeneca. Същото правят и повечето страни в Европа. Вече говорих с няколко други министри в чужбина. Всички следим внимателно информацията”, заяви министърът на здравеопазването на Германия Йенс Шпан.

"За AstraZeneca мога да кажа, че правим всички необходими тестове, които се изискват при ваксинации. Убедени сме, че препаратът е безопасен, защото следихме и етапите на изпитванията му”, подчерта и  министърът на външните работи на Великобритания Доминик Раaб.

ПИТАЙ ЗА ВАКСИНИТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК