Открита е и банкова сметка

Вълна от съпричастност към 4-месечното бебе, изоставено на грижите на медици в столична болница. Десетки зрители ни писаха с желание да помогнат. Детето имаше нужда от сензорен апарат, който да следи кръвната му захар. Дарени са още дрехи и памперси.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: 4-месечно бебе се нуждае от специален сензор, само е в болницата

„Благодарение на кампанията, вече има надежда за момиченцето. Обадиха ни се над 100 души, които искаха да помогнат. Така успяхме да осигурим не само сензора, а и още апаратура, която е свързана с отглеждането на бебето. Вече няма нужда от постоянни убождания, захарта се измерва електронно. Един такъв датчик се използва 2 седмици. Имаме сензори за 2 месеца и половина”, коментира в ефира на „Здравей, България” д-р Велимир Симов, началник на Отделението по педиатрия в МБАЛ НКБ.

 

 

 

ПОМОЩ ЗА 4-МЕСЕЧНО БЕБЕ: Болно момиченце изоставено на грижите на лекари в столична болница

Засега момиченцето ще остане в болницата. „Поддържаме контакт със социалните служби, които търсят приемни семейства. Все още нямаме информация за родителите му”, поясни д-р Симов.

Ако желаете да помогнете на детето, може да дарите пари на следната сметка:

НАЦИОНАЛНА КАРДИОЛОГИЧНА БОЛНИЦА ЕАД

град София

БАНКОВА СМЕТКА

IBAN номер: BG63 STSA 9300 0027 8279 65

BIC код: STSABGSF

Банка ДСК АД

Клон Разсадника, гр. София 

Със събраните средства ще бъде закупена апаратура и консумативи необходими за поддържане на състоянието на 4-месечната Мария, както и на още 7 деца, които в момента са на апаратно дишане в Интензивно отделение на Педиатрията в Националната кардиологична болница. Децата са на възраст от 1 месец до 12 години. Сред тях са дете с менингоенцефалит след усложнение вследствие на Ковид-19, дете с аномалия на сърдечно-съдовата система, онкоболно дете с рецидив, както и дете със синдром на късо тънко черво.