Последната корица на сатиричното издание предизвика възмущение

Френското сатирично издание „Шарли Ебдо” с нова провокативна корица. Карикатурата е на кралица Елизабет Втора и Меган Маркъл и предизвика гняв и възмущение.

Рисунката изобразява кралицата, стъпила на врата на Меган Маркъл. Надписите гласят: „Защо Меган напусна Бъкингамския дворец?”. А Меган казва: „Защото не мога да дишам повече”. Карикатурата силно напомня за смъртта на афроамериканеца Джорд Флойд. Мъжът почина по време на арест, при който полицай го натиска с крака си по врата.

Меган пред Опра: Мислех за самоубийство, чувах коментари за цвета на кожата на Арчи

Бъкингамският дворец с първа реакция след интервюто на Хари и Меган

Корицата се появява дни след интервюто на Меган Маркъл и принц Хари пред Опра Уинфри, в което намекват за расизъм в кралския двор. Двойката не каза кой е изразил притеснение за цвета на кожата на сина им Арчи, още преди да се роди. Подчертаха обаче, че това не е кралицата, нито пък съпругът й принц Филип.

Гневен принц Уилям: Не сме расисти!

Халима Бегъм, изпълнителен директор на организацията за расово равноправие „Runnymede Trus”, определи карикатурата като грешка от всяка гледна точка.

„Кралицата, стъпила на врата на Меган, както направи убиецът на Джорд Флойд? А Меган казва, че не може да диша? Това не може да накара никой да се разсмее, нито пък отхвърля расизма. Това унижава и обижда”, заявява Халима Бегъм, цитирана от Си Ен Ен.

СЕКС, ЛЪЖИ И АБДИКАЦИЯ: Скандалите в британското кралско семейство (ГАЛЕРИЯ)

Защо синът на Хари и Меган няма как да бъде принц