Португалецът задмина с 3 гола постижението на бразилската легенда, записвайки впечатляващите 770 попадения

Голямата звезда на световния футбол Кристиано Роналдо излезе с eмоционална публикация в социалните мрежи. Той заяви, че е горд след като подобри головия рекорд от официални попадения на Пеле. Това стана факт, след като португалецът реализира хеттрик срещу Каляри при успеха на Ювентус с 3:1.

Роналдо задмина с 3 гола постижението на бразилската легенда, записвайки впечатляващите 770 попадения в своята кариера. По този повод Кристиано се обърна към Пеле:

"Сега, когато достигам кота 770 официални гола в професионалната ми кариера, първите ми думи са директно към Пеле. Няма играч в света, който не е отгледан без да слуша истории за мачовете му, головете му и постижението му, аз не съм изключение. …

Италианските власти разследват Роналдо

… Поради тази причина съм изпълнен с радост и гордост, докато признавам постижението, което ме поставя на върха на световните голмайстори, задминавайки рекорда на Пеле, нещо за което никога не съм мечтал, докато израствах като дете от Мадейра."

Досегашният рекордьор се обърна към Роналдо с думите:

"Кристиано, какво красиво пътуване имаш. Възхищавам ти се и не е тайна. Поздравления за подобряването на рекорда ми. Публикувам тази снимка в твоя чест като символ на нашето приятелство, продължило години."

Оспориха рекорда на Роналдо за най-резултатен футболист в историята (ВИДЕО)