Според чешката футболна асоциация, Йозеф Бицан има 62 гола повече

Броени часове след като Кристиано Роналдо стана най-резултатният футболист в историята рекордът му бе оспорен. Според Чешката федерация звездата на Ювентус все още е далеч от най-доброто постижение на Йозеф Бицан, което всъщност е 821 гола - с 62 повече от актива на португалеца.

Според чешката футболна асоциация, специално проучване е установило, че Бицан е автор на 821 гола и има сериозно разминаване със статистиката, която е използвана при определянето на точния брой на попаденията за рекорда.

Председателят на местната комисия по история и статистика Ярослав Колар разкри, че повторна проверка на кариерата на легендата на Славия Прага е открила още 56 гола на Бицан като футболист на втородивизионния Храдец Кралове през 1952 година.

ИНТЕРНЕТ СЕНЗАЦИЯ И СВЕТОВЕН РЕКОРД: 12-годишен футболист и 10-годишен сумист

Справка е направена и на останалата част от кариерата на нападателя, който почина през 2001, след която точният брой според федерацията е с 62 попадения повече, отколкото се е смятало досега.

„Трудно е да се каже кой от двамата е най-добрият в историята. Чешката страна се зае с това и започнахме мащабна проверка с помощта на най-добрите сайтове за статистика. Открихме, че Бицан има голове във втора дивизия, които до сега не са фигурирали в данните. Освен това проверихме и останалата част от кариерата му и стигнахме до финалната бройка от 821. Така, че Роналдо трябва да поработи още, за да задмине постижението на Бицан”.  

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.