Кюта Кумагай описва мотивацията си с няколко прости думи: "Забавно е да бия хора, по-възрастни от мен"

12-годишният Чинонсо Ече се превърна в глобална интернет сензация, поставяйки любопитен световен рекорд. 111 последователни докосвания на топката за 60 секунди, докато балансира с втора топка на главата си.

Нигерийският талант сподели, че е самоук, а вдъхновение черпи от играта на Лионел Меси, Кристиано Роналдо и бившият нигерийски полузащитник Джей-Джей Окоча. Малкият Чинонсо вече е подкрепян и от мениджърска компания.

В далечна Япония пък се откроява друг млад талант, но не във футбола, а в свещения за страната спорт - сумо. 10-годишният Кюта Кумагай, смятан за феномен със своите 85 килограма е световният шампион в своята възраст.

Димитър Илиев е Футболист №1 на България за 2020 г.

Постиженията му се дължат до голяма степен и на баща му, който му изготвя тежък индивидуален режим, включващ безпощадни тренировки, надхвърлящи пределите на възможностите за дете на тази възраст. И всичко това с една цел – достигне на най-високоо ниво в спорта - „йокозуна“.

Срамежливото момче описва мотивацията си с няколко прости думи: "Забавно е да бия хора, по-възрастни от мен."

Бащата на Кюта заяви,че синът му трябва да качи още 20 килограма, за да достигне теглото от 105 до две години.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.