Вижте какво каза председателят на АБВ относно предстоящия вот

„Не напуснах парламента, а бях изключен заради принципни различия с тогавашното ръководство на БСП. Каквато и длъжност да съм заемал, никога не съм допускал тя да бъде политическа експлоатирана в полза на когото и да е. В момента не съм кандидат за нищо. Не защото имам притеснения, напротив. Не е прилично човек, който е вземал министерски постове и е бил депутат, отново да е мераклия". Това заяви в студиото на "Здравей, България" председателят на ПП АБВ Румен Петков. 

Що се отнася до Георги Първанов и реакцията му към номинацията на доц. Атанас Мангъров за депутат от АБВ, Петков каза, че действително той не реагирал добре, но партията е реагирала добре. Лидерът на АБВ подчерта, че доцентът е последователен в мнението си по отношение на коронавируса.

Политолог: Имаме устойчива електорална картина

 По думите на Петков мерките срещу COVID-19 не са дали резултат.

„Когато човек е с 37,1 температура, няма достъп до личния си лекар и го изпращат в болницата, за този, който има проблем с дишането, няма място. Болниците трябва да спрат да бъдат търговски дружества”, поясни Петков.  

Той коментира и поредния шпионски скандал у нас. „Сериалът "гонене на руски дипломати и ловене на руски шпиони" затъпя. Ние изгонихме 5-6 дипломати за 3 години. Маса шпиони хванахме, които сега ще ни осъдят", каза Петков.

Целия разговор гледайте във видеото