"Ненавременните действия се взеха не от щаба, а от политиците", категоричен е лидерът на НФСБ

„Не можем да определим пътя като грешен или верен. Това е нов път. Когато пробиваш пъртина, никога не може да си сигурен дали това е вярната посока. Не бива да бъдем прекалено критични. Националният оперативен щаб се състои от изключително достойни хора и много добри специалисти. България има късмет. Според мен леко се позабавихме с мерките при третата вълна на пандемията”, заяви в студиото на „Здравей, България” лидерът на НФСБ и  водач в Бургас от "Патриотична коалиция ВОЛЯ-НФСБ" Валери Симеонов.

Валери Симеонов: Не се нуждаем от протестен вот, достатъчен е патриотичният (ВИДЕО)

По думите му в страната е висока смъртността от COVID-19 поради факта, че българите търсят медицинска помощ прекалено късно. „Нека не забравяме, че населението в страната ни е застаряващо, което предразполага и към по-висока смъртност. Ненавременните действия се предприеха не от щаба, а от политиците. Спрямо Сърбия, която взе изключително строги мерки и наложи вечерен час, нашата страна се забави”, категоричен е Симеонов.

„Наш съратник в момента в във ВМА в много тежко положение с подобна симптоматика на тази на Валентин Касабов”, заяви лидерът на НФСБ. Той допълни, че Петър Петров е в много тежка фаза на заразата. „При Касабов за четири дни имаше подобрение и след това изведнъж се срина. Не смея да говоря сега”, допълни той.

По въпроса за броя на поръчаните дози ваксини срещу COVID-19 той коментира, че не може да се търси упрек и става въпрос за точни науки, като броят на медикаментите е правилен.

По думите му в Изборния кодекс няма проблеми и техническите указания за броенето на бюлетините, за да се избегне хаос и забавяне на резултатите, могат да се опростят от ЦИК. „Защо ЦИК не поискаха такова опростяване  на протоколите по-рано, ако действително е трябвало да стане с решение на Народното събрание? Сега в последния момент ли го видяха? Изборният кодекс е приет от месеци. За съжаление бюрокрацията понякога не си върши работата по най-добрия начин”, посочи Симеонов.

„С Валери Симеонов проведохме разговор преди седем години, когато седнахме и обсъдихме възможността за обединение. Това е първото политическо партньорство, което проправя пътя към бъдещи коалиции. Това беше и най-трудният разговор, който бях провеждал. Обсъдихме цялостната програма, приоритетите във всички сфери, за да видим дали имаме пълно съвпадение. Това беше тежък разговор, но по-късно, когато опознах Валери, разбрах, че той подхожда така не само към всеки политически съюз, но и към всичко останало в живота. Много внимателно и много прецизно да опознае човека, с който предстои да работи”, заяви в студиото на „Здравей, България” Борис Ячев, водач на листата в област Пловдив на "Патриотична коалиция ВОЛЯ-НФСБ".

Повече гледайте във видеото