„Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ“ иска да се предоставят нови ръкавици и нова маска за всеки избирател

"Не може да се проведат нормални избори в тази обстановка, но трябва да направим всичко възможно да вземем мерки, да се погрижим за здравето на хората, които ще гласуват", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS заместник председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Той допълни, че всички избори са легитимни, освен ако не бъдат касирани, и се надява това да не се случи.

"Застрашени са животът и здравето на хората, целият процес на гласуване в тази ситуация е риск и ние трябва да се справим с това", категоричен бе Симеонов.

За него няма смисъл изборите да се отлагат, макар и да е трудно, а те ще се проведат, независимо от неблагоприятните обстоятелства.

Относно причините за противоречивите налагания и спиране на противоепидемичните мерки, патриотът смята, че това се получава, защото няма наръчник за противодействието на такава пандемия, няма правила, които да са ясни от самото начало, и не е нужно да се хвърлят упреци към изпълнителната власт и сподели, че за него националните герои са хората от Щаба за противодействие на заразата.

Валери Симеонов припомни, че от НФСБ са предупредили още от началото на нахлуването на вируса, че е било необходимо да се вземат строги мерки, но никой не ги е чул, същото е било и във втората вълна, а след това са се въвели техните предложения.

Според него Здравната каса се източва сериозно, дори и чрез COVID, надписват се пътеките, надписват се и дните, които се лежи, и има големи пропуски, контролът е занижен.

"Това са симптоми на болна система. По време на мандата реформа не се случи, защото трябва да имаш съмишленици. Аз подкрепях реформа в здравеопазването, но трябва да имаш подкрепата на Министерски съвет, а такава липсваше", заяви Симеонов.

СТАРТ НА КАМПАНИЯТА: "Патриотична коалиция ВОЛЯ и НФСБ" откри щаб в Бургас

Той бе категоричен, че коалицията НФСБ и ВОЛЯ не търси протестния вот, за тях е напълно достатъчен патриотичния вот, като отбеляза, че България е в тройката по патриотизъм в Европейския съюз.

"Ние търсим патриоти, които са прагматични хора, инициативните хора дават тласък на икономиката, ние се обръщаме към хората на малкия бизнес, от тях зависи икономиката на България", допълни той.

ПРЕДИ ВОТА: Сблъсък между „Патриотична коалиция - ВОЛЯ и НФСБ” и ВМРО (ВИДЕО)

Относно възможността за ново управление с ГЕРБ, Валери Симеонов заяви, че участието на коалицията в нов кабинет ще зависи от управленската програма.

Патриотът информира, че настояват за допълнителен разход от 4-5 милиона лева, с които да се подсигури за всеки гласуващ на парламентарните избори нова маска и нови ръкавици преди да влезе и да гласува, като целта е да се предпазят избирателите и хората от избирателните комисии.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.