Вижте какво споделиха те

Приятели и колеги разказаха в ефира на „Здравей, България” най-ярките си спомени с голямата Татяна Лолова.

„Усмивката й бе магия.  Ще разкажа една история от миналото ни. Бяхме в чужбина и тръгнахме да купуваме подаръци. Влязохме в един магазин за чанти. Тя остави нейната на един стол и започна да разглежда. В един момент виждам как една жена взе чантата на Таня и отиде към касата. Обяснихме й, че всъщност чантата не се продава. Беше доста смешен момент. Тя имаше изключително отношение към детайла, носеше женската сила”, каза актьорът Калин Сърменов.  

Отиде си великата Татяна Лолова.

„Таня не може да бъде описана. Бяхме неразделни 25 години. Тя обсебваше  всеки, който се докосне до нея. Много истории имаме, много сме пътували. Много уважаваше труда на хората. Умееше да прави спектакъл навсякъде, не само на сцената. Тя беше наистина човек на духа. Имаше много богата култура. Не обичаше да огорчава хората. Гледаше да бъде добра с всички. Умееше да ти каже с най-топли думи нещо за някого”, разказа  журналистката и поетеса Юлия Пискулийска.

България се сбогува с Царицата на смеха - Татяна Лолова (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Запозна ни театъра. Моля ви, ако не сте прочели нейните книги, направете го. И се усмихнете”, призова директорът на Тееатър 199 „Валентин Стойчев” Анна Монова.

 „Преди години приех предизвикателството да работя с такава звезда. Татяна бе не само усмихнат човек, тя бе изключителен професионалист. В нея имаше нещо много интересно. Радвам се, че направих спектакъл само за нея”, сподели режисьорът Съни Сънински.

В памет на голямата българска актриса ще бъде кръстен стол на нейно име в Сатиричния театър.

Целия разговор гледайте във видеото.

Култовите роли на Татяна Лолова (ВИДЕО) 

Татяна Лолова е била на път да покори и сцената на Националната опера