Книгата ще бъде представена на благотворителен базар

Да се запознаем с различните деца на България. Това е поредната сбъдната мечта на Анна Йончева, която прие за своя кауза да запознае страната ни със скритите нейни деца.

"В книгата даваме възможност на децата сами да се представят. Текстовете са кратки и приемливи, без медицински термини, за да се възприемат по-лесно и да бъдат информативни за хората, които искат да научат повече за децата", това каза в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS Анна Йончева , автор на проекта "Различните" деца на България" и инициатор на кампанията да "Играем заедно".

Тя информира още, че изграждат люлки за деца в инвалидни колички, а в самата книжка е представяне на онази част от обществото, която рядко виждаме.

Анна Йончева добави, че е стартирала проекта със страх как ще бъде приет, но обществото е отговорило положително на начинанието и това я вдъхновява да правя повече и повече.

А на 24 април ще има благотворителен базар, където ще се събират средства за издаване на книгата в  по-голям тираж.

Спортисти с кауза за деца с аутизъм (ВИДЕО)

В предаването Ваня Тодорова, председател на Фондация "Можем заедно" и собственик на конна база "Ахил", където се занимават се с рехабилитация на деца и възрастни, чрез терапия с коне, каза още, че искат да покажат на тези, които не са запознати или се страхуват, притесняват от контакта с "различните" деца, да разберат кои са и какви са те.

"Показваме, че това са хора като всички нас. Те могат нещо, но изпитват трудности в друго, нищо повече от това", заяви тя.

За терапията с коне Ваня Тодорова сподели, че работят с такива деца, като търсят и спонсори това да се случва, тъй като много родители не могат да си позволят таксите.

"Конят помага по много начини - физически, псхилогично, емоционално, а невербалното дете се чувства разбрано от животното", добави тя.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.